Alapítás és célok

Az Entel Műszaki Fejlesztő Kft. 1990-ben alakult, elsősorban távközlési és informatikai feladatok ellátására.

Távközlési témákban szakértőink a vezetékes és vezeték nélküli távközlés szakterületein a rendszertervezés, az átviteltechnika, a hálózattervezés és hálózatépítés valamint műszaki, jogi, pénzügyi, kereskedelmi, beruházási, üzletfejlesztési és projektmenedzsment kérdésekben állnak ügyfeleink rendelkezésére szakértői illetve projektirodai feladatok ellátására.

Sokéves működésünk során a hazai hírközlési piac lényegében valamennyi szereplőjét ügyfeleink között tudhattuk. Így dolgoztunk a hírközlésben illetékes minisztériumoknak (IHM, KHVM, NFM, stb.), valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (korábban Nemzeti Hírközlési Hatóság, Hírközlési Felügyelet illetve Főfelügyelet, Postai és Távközlési Felügyelet). Megbízóink között szerepelnek magán és állami tulajdonú, magyar és multinacionális vállaltok is, például a Magyar Telekom (Matáv), a Nyírtelecom, a HTCC, az Emitel, az Invitel, a Telenor (korábban Pannon, és Pannon GSM), a Westel, a Pantel, a UPC Magyarország, a Magyar Posta, az MVM csoport vállalatai, a Nokia, az Ericsson, valamint a Siemens. Értékes tapasztalatokat gyűjtöttünk az Első Pesti Telefontársaság projektben is. A hazai távközlési piac privatizációs időszakában több a privatizációra pályázó koncessziós pályázatának kidolgozói voltunk. Szakértőink közreműködtek többek között a Magyar Államvasutak és az MVM csoport vállalataihoz tartozó digitalizálási, hálózatfejlesztési projektjeinek kidolgozásában is, az LTE450 hálózat létrehozatalában, a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat fejlesztésében, a Kormányzati Hálózatfejlesztési Projektben és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Rádióspektrum stratégiája megalkotásában.

Az Entel mindig is különös hangsúlyt helyezett és helyez ma is a hírközlési szolgáltatások szabályozási és minőségi kérdéseire. A korábbi Hírközlési Alaptól (majd jogutódjától) elnyert pályázataink alapján szakértői tanulmányokat készítettünk a KHVM, majd a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosság részére a GSM, az ISDN, az Internet, és az elektronikus kereskedelmi (e-commerce) szolgáltatások távközlési, informatikai műszaki szabályozási hátterének megalapozására, a vonatkozó hatósági munkák segítésére. Évek óta kiemelt fontosságú munkaterületünk a hírközlés szabályozásának kérdése. A hírközlés szabályozási tématerületen 1990 óta folyamatosan dolgozunk, mindig aktív szereplői voltunk a mindenkori szabályozási környezet kialakításának és folyamatosan több szolgáltató számára is ellátunk a szolgáltatásaikkal kapcsolatos szabályozási feladatokat. A legfontosabb piaci szereplők VoIP szolgáltatásaikat egyebek között a mi tevékenységünkre alapozva indíthatták meg.

Üzletágak

2005-től cégünk bővítette a tevékenységi körét. Médiatechnológiai kutatás-fejlesztési részleget alapítottunk, melyenek termékfejlesztési eredményeit önálló honlapon Inspired Acoustics márkanéven vezettünk be a világpiacra.

Akusztikai üzletágunk szolgáltatásait is külön weboldal, az ENTEL Acoustics mutatja be. Az elsősorban exportpiacra termelő médiatechnológiai megoldásaink között kiemelt helyet foglal el a termékfejlesztés, tervezés, tanácsadás és akadémiai kutatás, valamint a fejlesztési és mérnöki szolgáltatások a szoftver- és hardverfejlesztés, a jelfeldolgozás, a kül- és beltéri akusztika, a zajcsökkentés, a numerikus szimulációk, valamint a hangrendszerfejlesztés területe. Néhány projektünk igen széles körben elismert: virtuális hangszertermékeinket világ több mint 55 országában használják, egy kiemelt akusztikai projektet pedig az UNESCO is patronál. Médiatechnológiai üzletágunkat nemzetközi képviseletünk is támogatja Ausztráliában, Indiában, Japánban, valamint az Egyesült Államokban.

Küldetés és minőségpolitika

A tanácsadás területén elengedhetetlenül fontos a naprakészség. A folyamatos, magas szakmai színvonal biztosítása érdekében tapasztalt, nagy gyakorlattal és elismert tudományos háttérrel is rendelkező, magasan képzett kollégákkal és szakemberek bevonásával végezzük feladatainkat. Ismereteink naprakészségét folyamatos képzéssel, a szakmai közéletben való aktív részvétellel biztosítjuk. Részt veszünk műszaki szabványosítási tevékenységekben is nemzeti és nemzetközi szinten is. Megbízóinknál és alvállalkozóinknál is törekszünk a hosszú távú, megbízható, kiegyensúlyozott, stabil, kiszámítható partneri kapcsolatokra.

Szervezetünk vezetése 1999-ben elkötelezte magát az MSZ EN ISO 9001 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer bevezetésére és folyamatos fejlesztésére.

Cégünk neve bejegyzett védjegy; célunk, hogy nevünk hosszú távon a mérnöki tanácsadás és a projektvezetés területén a stabilitással és a megbízhatósággal kapcsolódjon össze.

A minőségpolitikánkban megfogalmazottak keretet biztosítanak konkrét céljaink kitűzéséhez és a kialakított minőségirányítási rendszer segítségével megvalósíthatjuk azokat.